Sănătate

2018-01-18, 13:09:35

Terapia Intensivă a Spitalului Caracal, inclusă în Programul naţional de acţiuni prioritare. Tratamentele scumpe, decontate direct de Ministerul Sănătăţii

Începând din acest an, Terapia Intensivă a Spitalului Municipal Caracal a fost inclusă în Programul naţional de acţiuni prioritare. Astfel, tratamentele oltenilor ce sunt în grija medicilor de la Terapie Intensivă sunt decontate direct de către Ministerul Sănătăţii.

Directorul medical al Spitalului Municipal Caracal, medicul Mihnea Tuţă, a precizat că această măsură este foarte importantă pentru unitatea medicală caracaleană şi un sprijin real, pentru că tratamentele din Terapie Intensivă sunt extrem de scumpe.

„De la 1 ianuarie, Terapia Intensivă a Spitalului din Caracal a fost inclusă în Programul naţional de acţiuni prioritare în Terapia Intensivă, ceea ce implică decontarea prin Program naţional a unor servicii din Terapia Intensivă. Sunt cazuri foarte scumpe şi atunci Ministerul a gândit acest program ca să ajute spitalele, să deconteze direct ceea ce s-a cheltuit cu aceşti pacienţi. Sunt bolnavi care stau în comă şi câte o jumătate de an, sunt cheltuite miliarde. Ni se vor aloca sume de bani pe care le vom direcţiona pe tratamentele scumpe. Nu ştim exact acum ce sumă va fi alocată, dar oricum este un ajutor foarte mare pentru spital”, a spus medicul Mihnea Tuţă.

Comentarii

Redacţia

2018-01-18 13:09:35

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...