Comunitate

2018-09-03, 15:54:09

Tarif majorat pentru creşele din Slatina. Cea mai mare contribuţie ajunge la 10 lei pe zi

Contribuţia pe care părinţii trebuie să o achite pentru copiii aflaţi la una din creşele din Slatina a fost majorată, începând cu această toamnă, cel mai mare tarif, care era de opt lei, ajungând la 10 lei pe zi.

Directorul Direcţiei Protecţie şi Asistenţă Socială (DPAS), Nora Popescu, a declarat că părinții vor plăti tarife diferențiate în funcție de venitul total al familiei și de numărul de copii aflați în întreținere. Astfel, taxa pe zi pornește de la 2,5 lei și ajunge la 10 lei.

„Părinții nu vor suporta integral întreținerea copilului în creșă. Contribuția se calculează în funcție de costul mediu al cheltuielilor pe care le facem noi pentru fiecare copil, iar părintele plătește 20% din acest cost. În acest an, pe baza calculelor efectuate, a rezultat un cost mediu pe lună de copil de 1.048 lei. Contribuția achitată de părinți diferă, astfel: pentru cei cu venituri cumulate de 700 de lei pe lună sau mai mari, care au în întreținere un singur copil, va fi de 10 lei pe zi, iar pentru cei cu doi copii de 5 lei pe zi. Pentru familiile cu venituri mai mici de 700 de lei, contribuția va fi de 5 lei pe zi în cazul familiilor cu un singur copil și de 2,5 lei pentru familiile cu doi sau mai mulți copii”,
a declarat Nora Popescu.

Contribuția se va achita, ca și până acum, la începutul fiecărei luni, la sediul Direcției de Protecție și Asistență Socială de pe strada Frații Buzești.

Comentarii

Redacţia

2018-09-03 15:54:09

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...