Administraţie

2020-10-15, 16:31:02

Tablete, laptopuri, proiectoare şi camere web pentru şcolile din Slatina, achiziţionate de Primărie cu fonduri europene

Şcolile din Slatina vor fi dotate cu tablete, laptopuri, proiectoare şi camere web, pentru desfăşurarea de cursuri online, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, în valoare de 16.898.430,91 lei, inclusiv TVA, accesat de municipalitate.

Primăria Slatina va depune o cerere de finanțare pentru proiectul „E-EDUCAŢIE în unitățile din învățământul preuniversitar din Municipiul Slatina”, pentru a accesa fonduri europene nerambursabile alocate prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritară 2, Prioritatea de investiții 2c, Obiectiv specific 2.4, Acțiunea 2.3.3 Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educație, e-incluziune, e-sănătate și e-cultură – Secțiunea e-educație.

„Din analiza realizată, ca urmare a evaluării situației existente la nivelul unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul Slatina, în contextul riscului de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2 și pe baza datelor culese de la unitățile de învățământ preuniversitar de stat de pe raza Municipiului Slatina, a fost identificată necesitatea achiziționării de echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor pentru uz școlar, precum și alte echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul online”, se arată într-un proiect de hotărâre ce a fost aprobat, joi, de Consiliul Local Slatina.

În cadrul proiectului „E-EDUCAŢIE în unitățile din învățământul preuniversitar din Municipiul Slatina” se propune dotarea cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare și echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul online a unităților de învățământ preuniversitar de stat de pe raza Municipiului Slatina, astfel încât să se asigure desfășurarea activităților didactice în condiții bune.

Se vor achiziţiona 12.005 tablete, 699 de laptouri, 397 sisteme desktop cu monitor, 177 camere web, 211 camere web videoconferinţă, 207 proiectoare, 102 ecrane proiecţie pe trepied, 138 ecrane proiecţie pe perete, 222 table interactive, 109 routere wireless.

Comentarii

Redacţia

2020-10-15 16:31:02

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...