Agricultură

2019-07-15, 15:04:45

Sute de fermieri olteni fac împrumuturi la bănci pentru activităţile curente din agricultură. Creditul, restituit din subvenţia de la APIA

APIA Olt a eliberat 240 de adeverinţe pentru fermierii olteni care au depus Cererea unică pe suprafaţă şi vor să acceseze împrumuturi bancare. Cei mai mulţi sunt mari fermieri, care deţin peste 50 de hectare teren agricol.

Specialiştii APIA Olt au precizat că aceste adeverinţe vor fi eliberate până la începutul lunii octombrie.

„Fermierii au nevoie de aceste adeverinţe pentru accesarea unor credite pentru activităţile curente, respectiv însămânţare terenului. Până la această dată, am eliberat 240 de adeverinţe. Suntem la jumătatea numărului faţă de anul trecut, când au fost eliberate aproximativ 450 de astfel de adeverinţe. Ele vor fi acordate până la data în care începem să acordăm avansul, în jur de 15 octombrie. Până la 1 octombrie putem elibera aceste adeverinţe. Valoarea creditului pe care îl pot accesa este de 85 la sută din suma pe care urmează să o primească, care se regăseşte în adeverinţă calculată de către noi. Aceste adeverinţe sunt solicitate de fermierii mai mari, dar sunt şi cei mici care au mers la centrele locale, adică agricultori care deţin sub 50 de hectare. La nivelul centrelor locale s-au eliberat cam o sută de adeverinţe din cele 240”, a spus purtătorul de cuvânt al APIA Olt, Corina Grecea.

Cei de la APIA Olt virează subvenţia în conturile fermierului, iar banca retrage suma datorată de către agricultor, în baza contractului semnat.


Comentarii

Redacţia

2019-07-15 15:04:45

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...