Subvenţia pentru stimularea încadrării în muncă se acordă în anumite condiţii. Anul trecut, 30 de angajatori, cu datorii la Fisc, nu au putut-o încasa

Pentru a beneficia de subvenţia de 900 de lei lunar pe care statul o acordă societăţilor care angajazează absolvenţi, şomeri trecuţi de 45 de ani sau care mai au mai puţin de cinci ani până la pensie, acestea trebuie să îndeplinească anumite condiţii, printre care lipsa datoriilor la Finanţe. Anul trecut, potrivit datelor oferite de AJOFM Olt, 30 de angajatori nu au putut primi subvenţia din cauza debitelor la Fisc.

Chiar dacă angajează absolvenţi sau alte categorii de şomeri vulnerabile, există destule situaţii în care angajatorii nu beneficiază de subvenţia de 900 de lei lunar din bugetul asigurărilor pentru şomaj.

Angajatorii, care la data solicitării acordării măsurii de stimulare a ocupării forţei de muncă se află în situaţia de insolvenţă, în procedură de executare silită, reorganizare judiciară, faliment, dizolvare, lichidare ori administrare specială, care au activităţile suspendate sau restricţii asupra acestora, nu pot beneficia de subvenţie.

Angajatorii care au beneficiat de subvenţie şi au încetat, prin demisie sau ca urmare a acordului părţilor, raporturile contractuale conform prevederilor legale, nu pot primi subvenţie.

Angajatorii care în ultimii doi ani au fost în raporturi de muncă cu absolvenţii instituţiilor de învăţământ, cu excepţia situaţiei în care pentru persoanele respective au fost încheiate contracte individuale de muncă pe perioada vacanţelor, indiferent dacă au beneficiat sau nu de stimulent financiar nu vor primi ajutorul statului.

În judeţul Olt, potrivit datelor furnizate de AJOFM Olt, anul trecut, 30 de angajatori care au solicitat subvenţia nu s-au încadrat în condiţiile stabilite de lege, din cauza datoriilor către Finanţe.