STUDIU: Puși să aleagă între telefon și mâncare: Ce au ales studenții?

Faptul că tehnologia ne ia cu asalt viața nu mai este un secret pentru nimeni. Este, de asemenea, lesne de înțeles că cei care reușesc să o gestioneze cel mai greu și mai puțin sunt tinerii, atrași peste măsură în lumea pe care și-au creat-o în telefon. De multe ori aceștia spun: „Toată viața mea este în telefonul acesta”. Un studiu recent a confirmat importanța pe care o are telefonul în viața studenților.

Ce aleg tinerii: telefonul sau hrana?

Un experiment desfășurat în Buffalo a descoperit că elevii sunt dispuși să renunțe la mâncare în favoarea posibilității de a sta pe telefon. În cadrul studiului, elevilor li s-au oferit bani fictivi pe care puteau să îi cheltuiască în cadrul unui program pe computer.

După ce au fost privați de mâncare pentru 3 ore și de telefon pentru 2 ore, aceștia au preferat să plătească pentru a sta pe telefon, decât pentru mâncare. Experimentul s-a repetat de câteva ori, de fiecare dată costurile pentru telefon crescând, în timp ce costul pentru mâncare rămânea la fel.

Concluzia studiului era faptul că dependența de telefon este un pericol real, iar tinerii sunt cei mai expuși acestui pericol. Totuși, depinde de fiecare dintre noi să alegem cât de mult timp petrecem pe telefon și care sunt prioritățile noastre. Un lucru e sigur, nu ne-am putea imagina viața fără telefon, și pentru că este un obiect atât de important, este necesar să îi purtăm de grijă. Atunci când se strică trebuie să îl ducem la un service GSM bun. Până să ajungi în acel punct însă, iată ce trebuie să eviți pentru a nu îți strica accidental telefonul:

1.    Ai grijă ce aplicații instalezi

Majoritatea oamenilor sunt de părere că nu ar trebui să ai grijă de securitatea telefonului, la fel cum trebuie să ai de cea a computerului. Concepția este greșită însă. Faptul de a descărca aplicații fără să faci cercetări despre ele înainte, mai ales din surse necunoscute, poate să îți viruseze telefonul. Asta poate să îl deterioreze parțial sau chiar complet, așa că nu descărca orice de oriunde.

2.    Nu lăsa telefonul la încărcat prea mult

Mulți dintre noi au fost obișnuiți să își lase telefonul la încărcat peste noapte. Noile baterii din smartphone-uri însă, au o durată de funcționare din ce în ce mai mică, cu fiecare dată în care le încarci sau le descarci complet. Pentru a nu îți sabota bateria telefonului, pune-l la încărcat când este la 40% și lasă-l până la 80%.

3.    Nu îți umple memoria telefonului

Faptul de a lăsa memoria internă plină, va deteriora performanța telefonului. Șterge aplicații și date de care nu mai ai nevoie. Citește aici despre cum poți să salvezi cât mai mult spațiu de memorie internă.

În concluzie, fiecare trebuie să fie atent la modul în care poartă de grijă telefonul, dar și cât timp îi permitem să ne fure și ce importanță va ocupa în viața noastră. Cu autodisciplină, și informându-ne corect, vom reuși cu toții, tineri sau bătrâni, să preluăm controlul asupra vieților noastre, și să punem dispozitivele electronice la locul cuvenit.