Sănătate

2018-05-10, 16:37:06

Studiile de fezabilitate pentru pasarela care va lega Blocul Medical de Corpul Central şi pentru cele două săli de operaţii, gata luna viitoare

În această perioadă se lucrează la studiile de fezabilitate pentru două noi proiecte la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Este vorba despre pasarela de trecere între Blocul Medical şi Corpul Central şi construcţia a două noi săli de operaţie, deasupra Blocului Operator.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Cătălin Rotea, spune că studiile de fezabilitate vor fi gata în iunie. Acestea sunt în valoare de 40.000 de lei, pentru pasarelă şi 85.000 de lei, pentru sălile de operaţie.

Pasarela este un proiect gândit şi iniţiat de managerul Cătălin Rotea, care îşi doreşte creşterea confortului pentru pacienţii din Blocul Medical, mai ales că aici este o secţie mai mult decât sensibilă, Oncologia.

„Pasarela va fi construită la nivelul etajului întâi între Blocul Medical şi Corpul Central. Este un proiect foarte dorit de mine şi extrem de necesar pentru pacienţii internaţi în clădirea secţiilor medicale. Acum, pacienţii sunt transportaţi cu targa pentru diverse analize suplimentare, explorări funcţionale sau terapie intensivă, prin ploaie, vânt sau zăpadă. Nu de asta au nevoie pacienţii de la Oncologie, de exemplu”, spune Cătălin Rotea.

Un alt proiect important îl reprezintă construcţia celor două noi săli de operaţii. Acestea vor fi ridicate deasupra Blocului Operator.

Cele 11 săli de operaţii existente sunt deja insuficiente, având în vedere că în ultimii opt ani, la Spitalul Slatina, s-a investit masiv în aparatură medicală, dar mai ales în atragerea medicilor tineri, dornici să se afirme. Astfel, s-a ajuns ca nivelul Compartimentului de Chirurgie Maxilo-Facială să se facă intervenţii la care în urmă cu zece ani nici nu visam. La fel se întâmplă şi la Chirurgie Plastică sau Ortopedie.

Comentarii

Redacţia

2018-05-10 16:37:06

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...