Străinii care lucrează la Spitalul Slatina nu au avut nevoie de echivalarea studiilor. „Au obţinut diploma de medic specialist la Universitatea de Medicină Craiova”

Spitalul Slatina are 229 de medici angajaţi, dintre aceştia patru au altă naţionalitate, toţi fiind din Orientul Mijlociu. Reprezentanţii Spitalului Slatina spun că aceştia nu au avut nevoie de echivalarea studiilor, pentru că toţi sunt şcoliţi la Craiova.

Patru medici străini lucrează la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina: ginecologii Adam Moushel şi Masoud Hashemi, ortopedul Mohammed Katta şi medicul de la UPU Slatina, care are doar contract de gărzi, Ejnid Jihad.

Directorul medical al Spitalului Slatina, medicul Andrei Ştefănescu, a precizat că toţi cei patru doctori au diplomă de medic specialist de la Craiova şi nu au avut nevoie de echivalarea studiilor.

„Avem patru doctori străini care lucrează la Spitalul Slatina. Ei au fost încadraţi la fel ca şi doctorii români. Este un dosar care se completează, unul comun atât pentru doctorii români, cât şi pentru cei de altă naţionalitate. Cel mai vechi doctor de altă naţionalitatea lucrează din 2000 la spitalul din Slatina, cel mai proaspăt a venit în noiembrie anul trecut. Ei nu au nevoie de echivalarea studiilor, pentru că toţi şi-au făcut studiile universitare la Craiova, diploma de medic specialist este de la Craiova”, a spus Ştefănescu.

Pentru a lucra la Spitalul Slatina, un doctor trebuie să depună la dosarul de angajare: copii de pe cartea de identitate, certificate naştere şi căsătorie, livret militar, acolo unde este cazul, actele de studii, recomandare de la ultimul loc de muncă, adeverinţă cu vechimea sau Revisal, cazier judiciar, declaraţie pe proprie răspundere din care să rezulte casa de asigurări de sănătate unde este asigurat, certificatul de atestare fiscală cerut doar medicilor care încheie contracte de colaborare, certificate de membru al Colegiului Medicilor cu viza anuală valabilă, codul de parafă, dar şi un acord de la unitatea unde are funcţia de bază.

Medicii italieni de la Clinica Niguarda din Milano, care vin ocazional la Spitalul Slatina într-un schimb de experienţă, au un alt statut. Aceştia discută cu medicii din Spitalul Slatina despre noi tehnici chirurgicale, despre protocoale şi abordări, însă cel care ţine efectiv bisturiul în mână este doctorul angajat al unităţii medicale.