Învăţământ

2017-10-03, 15:08:18

Start în al optsprezecelea an universitar la USAMV Slatina

Studenţii Filialei Slatina a Facultăţii de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, din cadrul USAMV Bucureşti, au păşit, marţi, într-un nou an universitar, ceremonia desfăşurându-se la sediul instituţiei din strada Strehareţi.

La deschiderea anului universitar de la USAMV Slatina au participat preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, vicepreşedintele Virgil Delureanu, prefectul Silviu Neacşu, viceprimarul Slatinei, Gigi Vîlceleanu, directorul Direcţiei Agricole, Emil Marinescu, dar şi decanul Facultăţii de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală Bucureşti, Dinu Toma.

Noul director al Filialei Slatina, Victor Tiţa, a vorbit despre tradiţia universitară din judeţul Olt, intrându-se în cel de al optsprezecelea an universitar consecutiv.

„Avem o tradiţie la filiala Slatina, cu Facultatea de Management, de 18 ani. Suntem, de fiecare dată, susţinuţi de autorităţile judeţene, de cele locale, şi este extraordinar să spunem că tinerii care au terminat la facultatea noastră au intrat în câmpul forţei de muncă. Sunt prezenţi şi astăzi câţiva tineri care au absolvit şi care sunt în zona antreprenorială. Mesajul meu pentru «boboci» este să fie serioşi, să fie responsabili şi depinde foarte mult şi de ei parcursul către succes”, a afirmat Tiţa.

Marius Oprescu a vorbit despre importanţa învăţământului universitar pentru judeţul Olt. El le-a urat studenţilor să fie serioşi şi mult succes.

„Această facultate este importantă pentru judeţul Olt pentru că nu toţi tinerii din judeţul Olt îşi permit să meargă în alte judeţe, în centrele universitare mari. USAMV îşi deschide porţile către tinerii din judeţul Olt, venind cu o secţie la Slatina, o filială care are deja câţiva ani de tradiţie şi s-a dovedit că din Slatina au ieşit absolvenţi foarte buni, care au intrat în câmpul muncii. Ne bucurăm că-i avem alături de noi. La început de an universitar, le urez studenţilor să fie serioşi, să se aplece asupra studiului, să facă şi practică şi mult succes”, a declarat Oprescu.

Planurile USAMV Bucureşti cu filiala de la Slatina continuă, potrivit decanului Dinu Toma, care a declarat că intenţia este de „permanentizare”.

„USAMV Bucureşti, prin Facultatea de Management, are filiale la Slatina şi la Călăraşi, iar ambele înseamnă 318 studenţi. Suntem la Slatina din anul 1999 şi sperăm să continuăm. Ne bucurăm de sprijinul autorităţilor locale, ne bucurăm de acest minunat loc în care putem să funcţionăm şi sunt convins că toate acestea se fac şi în sprijinul judeţului Olt şi al economiei României. Ne străduim să facem mai bine şi chiar anul acesta am alocat încă şapte locuri la «buget», faţă de cele 28 care erau deja. Sunt 35 de locuri la «buget», la Slatina, acordăm burse din Fondul de Burse, din fonduri proprii şi ţinem aproape de colegii de la Olt şi încercăm să ne permanentizăm aici”, a spus el.

Comentarii

Redacţia

2017-10-03 15:08:18

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...