Politică

2018-03-12, 15:03:00

Stănescu: „Realizarea celor patru stadioane pentru Euro 2020 va ridica Bucureştiul la un nivel de infrastructură sportivă egală cu cea a marilor orașe europene”

Vicepremierul, Paul Stănescu, a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă organizarea de către România a unor meciuri din cadrul Euro 2020 va genera atragerea de investiţii şi de turişti.

Stănescu a arătat că infrastructura sportivă din Capitală va fi la fel ca cea din marile oraşe europene.

„Prima delegație oficială a UEFA va sosi în România în iulie 2019, iar birourile permanente ale organizatorului vor fi deschise în ianuarie 2020. Subliniez că acest eveniment reprezintă o oportunitate pentru Bucureşti, în special, şi pentru România, în general, de a atrage atât investitori, cât şi turişti, pentru că, în acest mod, Bucureștiul va beneficia de câștiguri și din zona de servicii pentru afaceri din domeniul HORECA (hoteluri, restaurante, baruri). În plus, realizarea celor 4 stadioane va ridica Bucureştiul la un nivel de infrastructură sportivă egală cu cea a marilor orașe europene. Totodată, aceste investiţii constituie şi investiţii în sănătate, pentru că un om care face sport este şi un om mai sănătos”, a afirmat vicepremierul.

Vicepremierul a vorbit despre infrastructura sportivă dezvoltată prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii.

„Nu în ultimul rând, cu aceste 4 arene, alături de Arena Națională și cele două stadioane aflate în proximitatea Bucureștiului (respectiv Ploiești și Giurgiu), capitala noastră va avea capacitatea organizării de evenimente sportive importante, precum campionate europene de fotbal pentru juniori, tineret, fotbal feminin și competiții de rugby la nivel european. Pe lângă aceste competiții, Bucureștiul va putea organiza și evenimente pentru tineret, concerte, festivaluri sau adunări publice”, a mai declarat viceprim-ministrul Paul Stănescu, în conferința de presă de azi.

Comentarii

Redacţia

2018-03-12 15:03:00

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...