Politică

2021-10-15, 12:50:24

Stănescu pledează pentru anticipate: Românii nu mai au timp ca liberalii și useriștii să se măsoare în orgolii

Secretarul general al PSD, senatorul de Olt Paul Stănescu, spune că desemnarea lui Dacian Cioloş în funcţia de premier este doar un pas spre anticipate, având în vedere insuccesul preşedintelui USR în negocierile cu PNL şi UDMR.


Paul Stănescu spune că intrăm în scenariul anticipatelor, dacă Cioloș bate astăzi degeaba la poarta PNL.

„Negocierea lui Dacian Cioloș cu PNL este doar o inutilă bârfă la o cafeluță și-o apă plată, într-un moment dramatic pentru România. Premierul desemnat nu va primi voturi de învestitură din partea niciunui partid parlamentar. Ar fi o bătaie de joc la adresa democrației ca o formațiune de importanța politică a USR-ului să conducă un guvern de coaliție. N-ar mai avea niciun sens alegerile parlamentare, dacă guvernele ar fi conduse de orice partid care intră în Parlament. Nu aveam nevoie de o astfel de pierdere de timp. Relația dintre PNL și USR este ruptă și nu mai poate fi sudată, chiar dacă este posibil ca de fațadă să se împace. Vorbele grele adresate de către PNL USR-ului și invers au consecințe. Instabilitatea politică va continua”, transmite senatorul PSD.

Paul Stănescu reiterează faptul că soluţia pentru ieşirea din criză o reprezintă alegerile anticipate.

„PSD a spus că soluția cea mai la îndemână pentru deblocarea situației este un pact politic pentru organizarea de alegeri anticipate. Pentru că este limpede că Cioloș a pornit pe un drum înfundat, cu misiunea clar asumată de pion de sacrificiu. Doar că, pe lângă sacrificarea lui de către Iohannis, cad victime și românii. Ei așteaptă astăzi, în criză, soluții de la guvernul care a promis că face bine România, dar a făcut-o praf. Românii nu mai au timp ca liberalii și useriștii să se măsoare în orgolii. Dacă la cafeluța de astăzi PNL îl refuză pe Cioloș pentru o majoritate, apar premise și mai clare pentru organizarea de alegeri anticipate. Este soluția de avarie pe care o susține și USR-ul”, conchis Stănescu.

Comentarii

Redacţia

2021-10-15 12:50:24

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...