Politică

2017-02-15, 16:05:33

Stănescu: „Cineva care se pricepe a citit programul nostru de guvernare şi l-a şi înţeles. Motivul adevărat al protestelor, chestiunile de ordin financiar”

Preşedintele PSD Olt, senatorul Paul Stănescu, a declarat, miercuri în cadrul unei conferinţe de presă, că motivul adevărat al protestelor antiguvernamentale din ultimele săptămâni are legătura cu teama unor multinaţionale că vor avea de suferit în urma implementării programului de guvernare al PSD, care are printre prevederi obligarea firmelor să plătească taxe şi impozite în România.

Stănescu a afirmat că există multinaţionale care activează de peste două decenii în România, fără a plăti taxele şi impozitele în ţară. Senatorul spune că, în următoarele şase luni, odată cu implementarea prevederilor programului de guvernare al PSD, acest lucru nu va mai fi posibili. El a adăugat că acesta ar fi şi substratul implicării multinaţionalelor în protestele organizate în Piaţa Victoriei, în ultimele săptămâni.

„După 11 decembrie, cineva care se pricepe a citit programul nostru de guvernare şi l-a şi înţeles. Acesta a fost motivul principal pentru toate evenimentele petrecute în ultimul timp. Este un program curajos, realist şi este făcut pentru români şi pentru capitalul românesc. Multora nu le-a convenit şi aici mă refer la multinaţionale. Nu vorbesc de multinaţionalele care au activitate de producţie în această ţară, cum ar fi Dacia Renault sau alte firme care generează foarte multe locuri de muncă. Mă refer la firmele de servicii, care sunt învăţate de 26 de ani să nu lase nimic în această ţară. În programul de guvernare am arătat că, în următoarele şase luni, vom pune în aplicare o directivă a Uniunii Europene care obligă aceste firme plătească taxele şi impozitele în ţară. Sunt convins că citind cu atenţie programul de guvernare, când au văzut că aceşti bani vor rămâne în România pentru dezvoltarea ţării, nu prea le-a convenit”, a afirmat Paul Stănescu.

Social-democratul a opinat că Ordonanţa 13 este doar un pretext pentru solicitarea căderii guvernului, subliniind implicarea în proteste a multinaţionalelor care şi-au trimis angajaţii în piaţă.

„De asemenea, toate aceste ONG-uri, în mare parte sunt finanţate de marele om de afaceri Soros, n-au produs decât dezbinare, haos. Totul este o manipulare făcută de oameni care se pricep, profesionişti. Motivul adevărat vizează chestiunile de ordin financiar. Întreb retoric: credeţi că cei de la multinaţionale sau ONG-uri au avut ceva cu Ordonanţa 13, îi afecta pe ei în mod direct? Eu cred că nu. Am stat de vorbă cu oameni care au mers în Piaţa Victoriei, cunoştinţe de ale mele, care îşi făceau selfie să arate la serviciu că au fost acolo. Mai mult, programul de lucru a fost redus la multinaţionale pentru ca angajaţii să aibă timp să meargă în piaţă”, a declarat Stănescu.

Acesta a adăugat că, în condiţiile în care PSD va reuşi să pună în aplicare programul cu care a câştigat alegerile în 2016, niciun alt partid nu va putea să prevaleze în bătălia electorală de peste patru ani.

„S-a înţeles, după cum spuneam, că dacă PSD îşi pune în aplicare programul de guvernare, este complicat ca, în 2020, să vină la guvernare un alt partid. Bineînţeles, şi preşedintele Iohannis s-a gândit că şi el are mai puţine şanse în astfel de condiţii”,
a conchis Stănescu.

Comentarii

Redacţia

2017-02-15 16:05:33

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro