Spitalul Slatina intră în scenariul 4. Blocul Medical, utilizat exclusiv pentru COVID

Noi măsuri sunt luate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pentru limitarea răspândirii infecţiei cu coronavirus, începând de miercuri. Astfel, Blocul Medical va fi folosit doar pentru pacienţi confirmaţi sau suspecţi de infecţie cu noul virus chinezesc, iar secţiile de acolo vor fi mutate în Blocul Materno-Infantil.

La etajul cinci al Blocului Medical va fi organizat un salon ATI-COVID, iar cinci saloane vor fi destinate pacienţilor confirmaţi cu coronavirus, afecţiuni uşoare şi medii. La etajele patru, trei şi doi vor fi 18 saloane pentru suspecţii de COVID. 

La etajul întâi vor fi şase saloane pentru pacienţii cu alte afecţiuni respiratorii. Tot aici, vor fi aduse ecograf, EKG şi aparat de radiologie mobil. 

„Pentru evaluarea pacienților suspecți sau confirmați COVID, se desemnează în mod exclusiv Computer Tomograf  - Toshiba. Sectia de Radiologie are obligația de a asigura program de lucru continuu pentru RX - din corpul Medicală”, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Slatina. 

O altă decizie luată se referă la înfiinţarea unei noi linii de gardă la Boli Infecţioase, zilnic fiind chemaţi de la domiciliu medici pneumologi şi Medicină Internă.

Se suplimentează linia de gardă Boli Infecțioase, prin chemări zilnice de la domiciliu, de medici specialitatea Pneumologie și Medicină Internă.

„Acești medici vor gestiona cazurile de boli infecțioase non COVID, vor asigura suport liniei de gardă Boli Infecțioase, vor asigura consulturi interdisciplinare Boli Infecțioase pentru patologie respiratorie”, se mai arată în comunicatul SJU Slatina.

Secția Boli Infecțioase va fi folosită pentru doar pentru patologie de boli infecțioase non Covid. 

Secţiile din Corpul Medicală sunt relocate în Blocul Materno-Infantil. În corpul A, cele două secţii de Obstetrică-Ginecologie se reorganizează la etajul al VI-a, iar Nefrologia va fi relocată la etajul cinci. Secţia Gastroenterologie va fi mutată la etajul al şaselea, în corpul B din Blocul Materno, iar Medicina Internă se mută la etajul cinci. Cabinetul de declarare nou-născuţi al secţiei Neonatologie va fncţiona în spaţiul secţiei, la etajul trei. 

Activitatea secției Diabet se va suspenda, iar cazurile urgente, care necesită spitalizare, se vor interna în secția Medicină internă și vor fi monitorizate clinic împreună cu medicii specialiști - diabet. 

UPU Pediatrie va funcționa în cadrul Biroului de Internări - Pediatrie.

„Se menține triajul epidemiologic la cort pentru stabilirea condițiilor de expunere. Triajul și evaluarea pacienților cu simptome respiratorii se vor face în: sectorul A (actual UPU Pediatrie) pentru formele ușoare și medii şi sectorul B pentru formele severe și/ sau cu link epidemiologic”, se mai arată în comunicatul de presă.