Life & style

2011-03-17, 19:02:17

SPA de 5 stele pe vas de croazieră

Articol de Mirela Păduraru – Trainer Cosmetică Ştiinţifică & Machiaj profesional În timp ce în România, de 20 de ani ne chinuim cu o amărâtă de autostradă, italienii construiesc adevărate insule plutitoare, vase de croazieră de dimensiuni gigantice, dotate cu tot ce vrei pentru confortul şi divertismentul pasagerilor: restaurante, baruri, piscine, cazinou, teatru, spectacole de divertisment, cluburi pentru copii de toate vârstele, cluburi de dans şi activităţi recreative pentru pensionari şi... bineînţeles, un spa.

Am fost curioasă să văd ce oferă un spa de pe un vas de croazieră, atât din punct de vedere profesional, cât şi ca simplu muritor de rând. Mă aşteptam la ceva în limitele normalului, ţinând cont că totuşi pe un vas spaţiul este destul de limitat, dar surpriza mea a fost de proporţii. N-aş exagera cu nimic dacă v-aş spune că se ridică lejer la standarde de Marriott sau Hilton. Un design impresionant, servicii ireproşabile, o atmosferă de vis. Personalul era din Bali - Indonezia.
Maseuzele erau îmbrăcate în costume de inspiraţie asiatică, aveau părul strâns îngrijit, pus în valoare de o orhidee. Numai salutul lor zâmbitor, liniştea interioară şi felul în care erai întâmpinat îţi creau o stare de bine şi impresia că timpul s-a oprit în loc... în paradis. Serviciile aveau denumiri interesante şi misterioase, astfel că şi un împătimit al spa-urilor ar fi murit de curiozitate să le încerce. Mai întâi am cerut informaţii despre serviciile oferite: masaje terapeutice, ritualuri de relaxare şi înfrumuseţare, tratamente faciale cu produse naturale, manichiură, pedichiură spa în stil indonezian, jacuzzi, o sală de fitness - aerobic şi un coafor cochet, la care se adăugau serviciile de estetică medicală (lifting facial nechirurgical, acupunctură). Am decis să aleg un masaj balinez.


Dacă tot n-am reuşit să ajung în Indonezia, măcar cu un masaj în stilul lor specific să mă răsfăţ. Cred că în şcoala balineză de masaj primul lucru învăţat de maseuză a fost pregătirea cabinei şi aranjatul prosoapelor, ridicate la nivel de artă. Ar fi fost imposibil să nu remarci o lebădă din prosop, care plutea liniştită pe cuvertura patului de masaj, printre florile presărate. Muzica relaxantă, arome exotice de lemn de santal, flori de ylang-ylang şi mâinile pricepute ale maseuzei, care uşor, uşor îmi frământau fiecare muşchi tensionat şi... m-am trezit că am uitat de România, de gropi pe drumuri, de înjurăturile şoferilor, de stres, de supărări şi griji.
Mă întrebam adesea de ce italienii sunt atât de sănătoşi şi la vârste înaintate. Cum să nu fie, când au un regim de viaţă echilibrat, mănâncă sănătos, în cantităţi mici, după masa de prânz îşi fac siesta două ore, se distrează seara şi merg regulat la spa.
Cât de important este să ai grijă de sănătatea ta, să elimini stresul şi să previi bolile, printr-o viaţă sănătoasă şi o atitudine pozitivă! Priveam uimită cum cupluri de bătrânei simpatici veneau ţinându-se de mână, îmbrăcaţi în halate albe, pufoase să se răsfeţe la spa şi mă întrebam dacă voi apuca ziua aceasta în România. Să văd pensionarii noştri că au o viaţă atât de liniştită şi lipsită de griji financiare, încât îşi permit o croazieră şi consideră spa-ul ca parte normală şi necesară a vieţii lor, nicidecum ca un lux rezervat doar oamenilor bogaţi.


Priveam cu plăcere doamne în jur de 70 de ani, care se coafau cochet şi întrebau stilistul dacă era cazul să încerce o nuanţă mai specială de blond. Mi se părea un vis frumos, o lume de oameni îngrijiţi, plăcuţi vederii, educaţi şi amabili. Şi mă gândeam că, dacă pe părinţii noştri nu-i mai putem schimba, poate avem noroc mai mult cu noi înşine şi cu copiii noştri. La urma urmei, a avea grijă de tine şi de corpul tău este o chestiune de educaţie sau de autoeducaţie. Şi de dorinţa de a evolua, fireşte.
Păcat că acei care au posibilităţi financiare în România se orientează în general spre maşini scumpe şi haine de firmă cu logo la vedere, fără să înţeleagă că modul în care se îngrijesc le reflectă de fapt nivelul social. Am un deosebit respect pentru oamenii obişnuiţi, care îşi doresc să aibă posibilităţile financiare pentru a se îngriji la superlativ. Într-un număr viitor promit că voi scrie un articol despre cum poţi să-ţi faci un spa la tine acasă.
Până data viitoare vă doresc să fiţi sănătoşi, pozitivi în gândire şi să zâmbiţi... mai des.

Comentarii

Redacţia

2011-03-17 19:02:17

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...