Eveniment

2019-07-16, 14:22:11

Şoferi cu alcoolemie de peste un miligram pe litru în aerul expirat, la volan pe drumurile din Olt

Nu mai puţin de 15 şoferi au fost depistaţi de poliţiştii olteni, în ultimele patru zile, băuţi la volan sau fără permis. Patru dintre aceştia aveau alcoolemie de peste un miligram pe litru alcool pur în aerul expirat.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu, a declarat că, în perioada 12-15 iulie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat o acțiune în urma căreia au fost constatate 15 infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Dintre acestea, opt au fost pentru „Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, şase infracțiuni pentru „Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” și o infracțiune pentru săvârșirea infracțiunii de „Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Printre cei opriţi de poliţişti se numără un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Râmnicu Vâlcea, care a fost depistat pe drumul naţional DN 67B, în comuna Verguleasa, în timp ce conducea un autoturism având o concentraţie alcoolică de 1,33 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în comuna Cungrea, pe drumul judeţean DJ 703D, a fost depistat un tânăr de 25 de ani, din Drăgăşani, judeţul Vâlcea, ce conducea un autoturism având o concentraţie alcoolică de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta refuzând recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un bărbat de 47 de ani, din Pitești, a fost depistat pe drumul național DN 67B, în comuna Făgețelu, în timp ce conducea un autoturism având o concentraţie alcoolică de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, un bărbat de 51 de ani, din Obârșia, a fost depistat în Vișina, în timp ce conducea un autoturism având o concentraţie alcoolică de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat și având dreptul de a conduce suspendat.

Comentarii

Redacţia

2019-07-16 14:22:11

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...