Societăţile de prelucrare a cărnii, brânzeturilor şi peştelui au fost luate la puricat de ITM Olt

Demarată la nivel naţional, campania de control la societăţile de prelucrare şi conservare a cărnii, peştelui, crustaceelor şi fabricării produselor lactate şi brânzeturilor, nu a scos la iveală nereguli majore la nivelul judeţului Olt. Depistarea muncii la negru a fost principalul scop vizat, însă nu au făst găsite astfel de nereguli.
Pentru identificarea muncii la negru în domeniul prelucrării şi conservării cărnii, a peştelui, crustaceelor şi moluştelor, fabricării produselor lactate şi a brânzeturilor, precum şi în domeniul comercializării acestora, ITM Olt a verificat 25 de astfel de societăţi.

Controalele n-au scos la iveală muncitori fără forme legale, însă au fost depistate o serie de neregului, pentru care inspectorii au dispus remedieri.

Cele mai importante abateri sesizate au fost: nerespectarea repausului săptămânal de 48 de ore, neacordarea sporului pentru activitatea desfăşurată în zilele de rapaus săptămânal, lipsa negocierilor pentru încheierea contractului colectiv de muncă şi nestabilirea programului de lucru pentru salariaţi cu timp parţial.

Inspectorii ITM Olt nu au dispus amenzi, sancţiunile constând în avertismente.