Actualitate

2019-12-12, 14:38:36

Societate de distribuţie electrică, amendată cu 10.000 de lei de ITM Olt

Societăţile din domeniul transportului şi distribuţiei electrice au fost verificate, în perioada septembrie-noiembrie, de către inspectorii ITM Olt. S-a urmărit modul în care drepturile angajaţilor privind securitatea şi sănătatea în muncă sunt respectate. Pentru că au fost depistate deficienţe legate de lipsa echipamentului de protecţie sau a unui plan privind evaluarea riscurilor la care sunt expuşi lucrătorii, o societate s-a ales cu amendă de 10.000 de lei.

Controalele au vizat creşterea gradului de conştientizare al angajatorilor şi al lucrătorilor din domeniul transportului și distribuției energiei electrice în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea și sănătatea în muncă, pentru promovarea stării de bine la locul de muncă, cu consecințe benefice în plan social și profesional.

Au fost efectuate controale la patru angajatori, constatându-se deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere și au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, dintre care trei avertismente și o amendă în valoare de 10.000 lei.

Cele mai frecvente deficienţe constatate au fost nepurtarea echipamentului individual de protecție în timpul programului de lucru, lipsă covoare electroizolante de protecție în cadrul stației de lucru, nedefrișarea vegetației din interiorul stației de lucru.

Comentarii

Redacţia

2019-12-12 14:38:36

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...