Sănătate

2017-11-20, 13:36:52

SJU Slatina caută un cardiolog şi alergolog. Probleme sunt şi la Cabinetul de Medicină Sportivă

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina intenţionează să reia concursurile pentru ocuparea posturilor de cardiolog şi alergolog. Probleme sunt şi la singurul Cabinet de Medicină Sportivă, unde medicul de la Craiova vine doar de două ori pe săptămână.

Activitatea la Cabinetul de Alergologie din Ambulatoriul de specialitate din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a fost suspendată, pentru că medicul a ieşit la pensie.

Postul a fost scos la concurs în repetate rânduri, însă niciun medic nu a venit la Slatina.

Directorul medical al SJU Slatina, medicul Cătălin Pătru, a precizat că urmează să fie scoase la concurs posturile de medic de Alegrologie, dar şi Cardiologie.

„Intenţionăm să reluăm concursurile pentru ocuparea postruilor de medic cardiolog şi medic alergolog pentru Ambulatoriu. La Cabinetul de Alergologie nu avem activitatea, a fost suspendată. Consider că nu am reuşit să ocupăm acest post, pentru că Alergologia este una dintre specialităţile care se pretează cel mai bine pentru o activitate în regim privat. SJU Slatina, deşi încearcă de foarte mult timp să ocupe acest post, nu a reuşit să găsească până acum un medic specialist”, a spus Pătru.

Probleme sunt şi la Cabinetul de Medicină Sportivă din Ambulatoriu, unde, după ieşirea la pensie a doctorului Liviu Petrescu, a fost cooptat un medic de la Craiova, ce vine doar de două ori pe săptămână.
 
„Pentru Cabinetul de Medicină Sportivă avem contract cu un medic din afara judeţului. Cabinetul funcţionează după un program stabilit. Explicaţia pentru care nimeni nu a venit pe acest post este că un număr redus de absolvenţi aleg această specialitate. De regulă, medicii din aceste specialităţi rămân toţi în centrele cu populaţie mare, acolo unde există activitatea sportivă organizată sub cupola multor cluburi sau asociaţii sportive”, a adăugat Pătru.


Comentarii

Redacţia

2017-11-20 13:36:52

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...