Actualitate

2021-07-29, 20:30:38

Și tu te întrebi unde reciclezi fierul vechi? Există soluții pentru orice probleme ar apărea!

Pentru ca „unde reciclezi fierul vechi?” este o intrebare pe care si-o pun din ce in ce mai multi oameni, pentru ca specialistii sustin un astfel de comportament orientat catre ecologie al persoanelor care detin foarte mult fier vechi si nu stiu cum sa il gestioneze, raspunsul este simplu.

Pentru cei din Constanta si din imprejurimi, interesati de colaborarea cu o companie de reciclare de fier vechi, dar si materiale neferoase si baterii auto, exista o companie care se ocupa de astfel de servicii. Firma Fier Vechi Constanta ( M&D STANDARD LOGISTIC SRL ) isi ofera serviciile prin intermediul reprezentantilor sai tuturor celor care le solicita, detinand o flota auto specializata in acest sens.

Unde reciclezi fierul vechi si mai ales de ce?

Daca persoanele interesate de reciclarea fierului vechi au lamurit acest aspect, al gasirii unei companii capabile sa ofere servicii in acest sens, mai ramane de vazut de ce ar trebui sa ia aceasta decizie cei care detin o cantitate suficient de mare de fier sa necesite transport.

In primul rand, zacamintele de metale feroase sunt resurse neregenerabile care se epuizeaza intr-o perioada de timp, in ritmul actual. In al doilea rand, minereul de fier se gaseste inca din abundenta, insa este nevoie de investitii foarte mari si de consum de resurse pentru extragerea si prelucrarea acestuia. Cantitati mari de energie sunt asadar necesare pentru a produce fier brut din minereu.

Cu alte cuvinte, pentru a contribui la economia de energie si de resurse, pentru ca planeta sa nu aiba de suferit, pentru ca apa si aerul sa fie mai curate, se recomanda activitatea de reciclare de fier vechi. Peste 11 milioane de tone de otel si fier sunt produse in fiecare an, din acest total 70%  este recuperat, iar restul ajunge la groapa de gunoi. Ceea ce inseamna ca fiecare tona de otel reciclat poate salva aproape 2 tone de minereu de fier, jumatate de tona de carbune, apa folosita in productie si pana la 75% din energia necesara pentru a produce otel.

Orice obiect facut din fier si din metal este reciclabil. Asadar, se pot recicla frigidere, masini de spalat, masini de tuns iarba, garduri, motoare, sarma, conducte, precum si alte obiecte metalice. Este foarte important ca selectia sa fie facuta de catre vanzatorul de fier vechi in: metale feroase si neferoase. Cele feroase includ otel, inox si fier, in timp ce metalele neferoase includ aluminiu, cupru, zinc, iar lista poate continua. Practic, metalele care sunt atrase de  magneti sunt feroase, celelalte fac parte din categoria neferoase, deoarece pe unele obiecte nu exista simboluri pentru a indica metalul din care este fabricat.

Fara doar si poate, activitatea de reciclare a fierului vechi nu este numai utila, ci si necesara. Din ce in ce mai multi oameni iau in calcul aceasta varianta pentru ca le aduce un venit in plus si pentru ca astfel simt ca fac ceea ce este bine nu numai pentru mediul inconjurator, ci si pentru ca isi indeplinesc datoria lor de cetateni responsabili.

Sursa foto : Google.com


Comentarii

Redacţia

2021-07-29 20:30:38

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...