Social

2019-02-18, 16:13:40

Şi-au pierdut ajutoarele sociale pentru că au refuzat să muncească

Legea prin care beneficiarii de ajutor social îşi pierd dreptul, dacă refuză să muncească, a făcut victime şi în judeţul Olt. 39 de asistaţi social, buni de muncă, nu au acceptat slujbele oferite de AJOFM Olt. Prin urmare, aceştia au fost sistaţi de la plată.

De la intrarea în vigoare a aşa numitei legi împotriva lenei, oltenii şi-au pierdut ajutoarele sociale. Este vorba despre beneficiarii venitului minim garantat, care au refuzat să muncească. Potrivit noilor reglementări, asistaţii social apţi de muncă pierd ajutorul financiar la primul loc de muncă refuzat sau dacă nu participă la cursurile gratuite de calificare, organizate de AJOFM Olt.

Astfel, 39 de persoane din judeţul Olt au rămas fără ajutorul social, pentru că nu au acceptat locurile de muncă oferite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Persoanele care pierd dreptul de asistenţă socială pentru că au refuzat un loc de muncă nu mai pot solicita ajutorul social în baza Legii 416 timp de 12 luni.


Comentarii

Redacţia

2019-02-18 16:13:40

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...