Sfaturi pentru mămici: la ce trebuie să ai grijă când îi dai de mâncare bebelușului

Mesele bebelușului sunt unele dintre cele mai importante, dar de multe ori și cele mai dificile. Nu toți bebelușii așteaptă cuminți, mănâncă liniștiți și nu mereu totul se termină cu o bucătărie curată. De fapt, aceste cazuri fericite sunt chiar rare. Citește la ce trebuie să acorzi atenție atunci când îi dai de mâncare bebelușului.

Este dificil să întrerupi bebelușul din joacă și să îl convingi să mănânce. Totuși, acest lucru nu trebuie forțat, deoarece nu va duce decât la și mai mult plâns și disconfort. Poți încerca, totuși, să îi distragi puțin atenția pentru a te asigura că mănâncă suficient, fără a-l forța. De asemenea, trebuie să folosești produsele pentru copii și vei vedea în continuare de ce.

Iată la ce trebuie să ai grijă când îi dai de mâncare bebelușului:

•    Folosește scaunele speciale pentru bebeluși


Pentru a-i putea așeza la masă, trebuie să folosești scaunele de masă pentru cei mici, care le permit un spațiu suficient încât să se simtă confortabil, dar care nu permit bebelușului să cadă, putând fi prins în curelele de siguranță. Aceste scaune ajută nu doar bebelușul, ci și pe tine. În structura lor, scaunele pentru bebeluși au și o tavă în partea din față pentru a putea pune castronul sau farfuria cu mâncare.

•    Folosește vase și tacâmuri de plastic sau silicon


Bebelușii sunt curioși și doresc să experimenteze, așa că nu ar trebui să fie o surpriză dacă bebelușul va încerca să arunce castronul de mâncare sau tacâmurile de pe măsuță. Aceste produse din plastic au un cod, de obicei încadrat în centrul unui triunghi format din 3 săgeți, reprezentând tipul la plastic folosit. Pentru a nu deveni toxice odată cu folosirea repetată, folosește produse ce au codul 2, corespunzător tipului de plastic HDPE (polietilenă de înaltă calitate), care pot fi refolosite.

•    Nu uită să verifici mereu ca mâncarea bebelușului să fie foarte bine pasată

Bebelușii, mai ales cei cu vârste sub 3 ani, nu au dinții formați, ceea ce înseamnă că nu pot mărunți momentan de unii singură hrana. Tu va trebui să te asiguri de faptul că mâncarea este foarte bine pasată, întrucât bebelușul se poate îneca. Poți folosi un blender pentru a-ți fi mai ușor. Dacă ai nevoie de câteva idei de rețete, citește acest articol.

•    Ce poți face să îi distragi atenția bebelușului la masă

Deși este recomandat ca bebelușul să fie atent doar la masă, dacă acesta refuză mâncarea poți încerca să îi distragi puțin atenția pentru a-l face să mănânce. Nu folosi telefoanele, tabletele sau alte tipuri de ecrane, deoarece, de fapt, acestea dăunează bebelușilor. Poți pune muzică pe fundal sau îi poți cânta chiar tu sau te poți juca puțin cu el din când în când. Încearcă, totuși, să nu te folosește de jucării. Spațiul de joacă nu ar trebui să fie în bucătărie, pentru a putea diferenția joaca de timpul în care mănâncă.

Aceste sfaturi utile le poți aplica de fiecare dată când vrei să dai de mâncare bebelușului. Dacă micile trucuri de a-l face pe bebeluș să mănânce nu funcționează și refuză în continuare mâncarea, nu continua să îl forțezi. Așteaptă puțin și poți încerca din nou mai târziu.

Sursă foto: shutterstock.com