Sănătate

2019-10-16, 15:02:35

Sfatul pediatrilor de la Spitalul Slatina pentru părinţi: „Nu mai daţi copiilor tratamente după ureche”

Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina este luată cu asalt, în această perioadă. Astfel, un pediatru ajunge să vadă şi câte 70 de copii într-o gardă. Doctorii le cer părinţilor să meargă cu copiii la medicul de familie, iar dacă starea se înrăutăţeşte să vină cu aceştia la spital. În mod cert, părinţii nu trebuie să administreze tratamente după ureche.

Şefa Secţiei de Pediatrie de la Spitalul Slatina, medicul Daniela Safta, a precizat că în cazul sugarilor care fac febră, părinţii trebuie să administreze antitermic, apoi să meargă cu micuţul la medicul de familie.

„Le spun părinţilor să nu mai dea copiilor tratamente după ureche. Să nu dea antibiotic micuţului de la primele semne de răceală, de viroză. Este grav că antibioticele se dau în continuare fără reţetă de la farmacie. Părinţii trebuie să meargă iniţial la medicul de familie. Mulţi vin direct la Camera de gardă, unde este foarte aglomerat. Sunt unii părinţi care vin la spital fără să dea copilului antitermic, vin cu ei cu 38-39, cu febră mare de multă ori şi pot face convulsii. Aici vorbim şi de o educaţie sanitară minimă. Dacă copilul este mic şi face febră, pe drumul spre spital poate să facă convulsii. Trebuie să acţioneze dacă copilul este mic”,
a spus Safta.

Dacă părinţii nu observă ameliorarea stării de sănătate a copilului la 48 de ore după ce medicul de familie a iniţiat tratamentul, atunci aceştia trebuie să meargă cu micuţul la pediatru. 

„La 48 de ore după ce l-a vazut medicul de familie, dacă starea proastă persistă, dacă nu răspunde la antitermice, febra este greu de controlat şi apare la intervale mai mici, atunci este clar că are o problemă. De multe ori, virozele se pot infecta. Dacă starea copilui se agravează, părinţii trebuie să meargă la Camera de gradă, unde copilul să fie evaluat de către un pediatru”, a adăugat medicul Daniela Safta despre traseul pe care trebuie să-l urmeze părinţii cu copiii, evitându-se astfel supraaglomerarea Camerei de gardă.


Comentarii

Redacţia

2019-10-16 15:02:35

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...