Serviciul de Anatomie Patologică din spitalul slătinean, dotat cu o masă de pus probele în lucru ce reduce expunerea personalului la formol

Personalul Serviciului de Anatomie Patologică din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina beneficiază de un mediu de lucru mai puţin toxic, după ce secţia a fost dotată cu o masă de lucru echipată cu un dispozitiv ce absoarbe formolul.

În această toamnă, Serviciul de Anatomie Patologică din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a fost dotat cu o masă specială de pus probele în lucru, ce este echipată cu un dispozitiv care absoarbe formolul.

Şeful Serviciului de Anatomie Patologică, medicul Mădălin Ionilă, a precizat că această masă ajută foarte mult personalul medical.

„Ne doream de foarte mult timp o astfel de masă, care ne ajută foarte mult pe noi, personalul care lucrăm aici. Noi suntem încadraţi în grupa a II-a ca şi condiţii deosebite de muncă, iar această masă reduce foarte mult expunerea personalului la formol. Practic, dispozitivul pe care îl are această masă absoarbe formolul. Înainte, noi foloseam măşti, dar nu este acelaşi lucru”, a spus Ionilă.

Investiţia s-a ridicat la 130.000 lei, fondurile fiind alocate de CJ Olt.

Medicul spune că, anul următor, secţia va primi o staţie de colorare automată.

„Avem promisiunea că, anul viitor, vom primi o staţie de colorare automată. Cu ajutorul ei se vor colora standardizat ţesuturile până când se ajunge la stadiul de lamă. Aceasta este apoi examinată la microscop. Colorarea este foarte importantă, pentru că ne ajută la diagnostic”, a adăugat medicul Ionilă.