Administraţie

2017-08-09, 15:12:37

Secretarul general al judeţul Olt, Gabriel Buleteanu, suspendat din funcţie după ce a fost trimis în judecată în dosarul fostului primar din Caracal

Secretarul general al judeţului Olt, Gabriel Buleteanu, a fost suspendat din funcţie, începând cu data de astăzi, după ce a fost trimis în judecată în dosarul în care fostul primar din Caracal, Gheorghe Anghel, este acuzat de comiterea a 1.011 fapte de abuz în serviciu.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat că Buleteanu a fost suspendat din funcţie, începând cu data de astăzi, conform Statutului Funcţionarului Public.

„Am dat dispoziţie de suspendare, începând cu data de astăzi. Conform Legii 188/1999 privind Statutul Funcţionarului Public, orice funcţionar public, care este trimis în judecată, este suspendat din funcţie. Încă n-am stabilit, dar atribuţiile secretarului vor fi preluate de o persoană din cadrul Serviciului Juridic”, a declarat Marius Oprescu.

Gabriel Buleteanu a fost trimis în judecată de procurorii DNA Craiova, alături de alte 23 de persoane, printre care fostul primar al Municipiului Caracal, Gheorghe Anghel. Funcţionar public, având funcţia de şef al Serviciului Juridic - Contencios din cadrul Primăriei Caracal, la data faptei, Buleteanu este acuzat de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Condamnat deja în două dosare de corupţie, fostul primar al municipiului Caracal, Gheorghe Anghel, a fost trimis în judecată, de procurorii DNA Craiova, într-un alt dosar, fiind acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, fiind identificate peste o mie de acte materiale.

În acest dosar, au fost trimişi în judecată şi mai mulţi foşti angajaţi ai primăriei conduse de Gheorghe Anghel, mulţi dintre ei fiind condamnaţi şi în celelalte dosare, dar şi oameni de afaceri.

Comentarii

Redacţia

2017-08-09 15:12:37

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro