Administraţie

2017-02-16, 15:08:33

Secretar de stat în MT: „În prima decadă a lunii martie avem depunerea de ofertă pentru Autostrada Craiova-Slatina-Piteşti”

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ovidiu Flori, a declarat, miercuri, la Craiova, că foarte mulţi constructori sunt interesaţi de realizarea Autostrăzii Craiova-Piteşti, cu centuri la Slatina şi Balş, acesta fiind şi motivul pentru care termenele s-au amânat succesiv până la 2 martie.

Ovidiu Flori a mai spus că drumul care va lega Craiova de Piteşti va fi autostradă, nu drum expres. El a arătat că au existat mai multe solicitări de clarificări privind documentaţia de atribuire şi caietul de sarcini, cuprinzând autostrada Craiova-Piteşti şi centurile Slatinei şi Balşului.

„Este o fişă de investiţii aprobată în Masterplanul pentru Transporturi, a fost aprobată anul trecut, în luna septembrie. În momentul de faţă au fost termene succesive care s-au amânat, ultimul 2 martie 2017. Amânările au avut drept cauză solicitările de clarificări care au venit legate de documentaţia de atribuire şi caietul de sarcini, pentru că a fost un număr foarte mare de solicitări din partea celor interesaţi de această investiţie. Vorbim de o actualizare a studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic, cuprinzând autostrada Craiova - Piteşti, centura Slatinei şi centura Balşului, iar în momentul de faţă există finanţare pentru această fază a proiectului. Sperăm ca în prima decadă a lunii martie să avem depunerea de ofertă pentru studiu de fezabilitate şi proiect tehnic”,
a afirmat Ovidiu Flori.

Guvernul a prevăzut în proiectul de buget pe 2017 circa 19 milioane de lei pentru realizarea Autostrăzii Craiova - Slatina - Pitești. Proiectul autostrăzii include şi variantele ocolitoare pentru municipiul Slatina şi oraşul Balş.

Comentarii

Redacţia

2017-02-16 15:08:33

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro