Administraţie

2018-09-11, 14:53:59

Se asfaltează mai multe străzi balastate din cartierul Satu Nou

Mai multe străzi din cartierul slătinean Satu Nou vor fi asfaltate, investiţia ridicându-se la peste cinci milioane de lei.

Reprezentanţii Direcţiei Administrarea Străzilor şi Iluminat Public (DASIP) au declarat că pe majoritatea acestor străzi carosabilul era balast, iar circulaţia transportului public în comun era îngreunată din acest motiv.

„Este vorba despre străzile pe care trece transportul public local, străzi care nu au fost niciodată modernizate și care se află la stadiul de balast sau pământ. Sunt străzi din Satu Nou: Eroilor, Podgoriilor, Vadului și Nordului. Noi am realizat studii de fezabilitate și pentru străzile Islazului, Ogrăzii și Vișinilor. Știm cu toții că se află într-o stare extremă de degradare, este necesară asfaltarea lor pentru că în ultimii ani fluxul de trafic de acolo s-a mărit. Această asfaltare va începe după terminarea procedurii de încheiere a acordului cadru, care se va desfășura pe următorii patru ani. Procedura va fi de durată, însă sperăm ca în primăvara anului viitor să dăm drumul la lucrări pe mai multe străzi”,
a declarat Daniel Murguleţ, reprezentant DASIP.

Toate aceste asfaltări vor fi realizate prin intermediul unui acord cadru pe care Direcția Administrarea Străzilor și Iluminatului Public vrea să îl implementeze în următorii ani. Acesta presupune investiții de 100 de milioane de lei în majoritatea zonelor orașului. Reprezentanții municipalității vor să aibă documentația pregătită, astfel încât, pe măsură ce banii vor fi alocați, iar firmele de construcții vor fi desemnate, să poată începe cât mai repede asfaltările.

Comentarii

Redacţia

2018-09-11 14:53:59

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...