Învăţământ

2019-01-23, 18:42:54

Şcolile şi grădiniţele din Olt, închise vineri din cauza epidemiei de gripă

Toate unităţile de învăţământ din judeţul Olt vor fi închise vineri din cauza numărului mare de cazuri de gripă. Decizia a fost luată de Ministerul Educației, la recomandarea Ministerului Sănătății, şi este valabilă pentru toate şcolile şi grădiniţele din țară.

Decizia a fost luată miercuri, după ce specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică au declarat a doua saptamana cu caracter epidemic. În cazul în care va urma și a treia săptămână cu caracter epidemic, în România va fi declarată epidemie de gripă.

„Ne-a venit acum un ordin de ministru pentru suspendarea cursurilor în ziua de 25 ianuarie. Este ca urmare a unei adrese făcute de Ministerul Sănătăţii. Unităţile trebuie să se asigure că materia a fost parcursă, până la sfârşitul semestrului. Este valabil pentru toate unităţile de învăţământ”, a declarat, miercuri seara, inspectorul şcolar general al ISJ Olt, Adrian Bărbulete

Școlile vor fi închise și joi, când profesorii au zi liberă, conform legii (24 ianuarie).

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a urcat miercuri la 29, potrivit unei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Numărul oltenilor diagnosticaţi cu gripă a urcat la 48 în acest sezon, toţi bolnavii nefiind vaccinaţi antigripal în acest sezon rece. Din fericire, în Olt nu a fost confirmat niciun deces din cauza gripei.

Comentarii

Redacţia

2019-01-23 18:42:54

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...