Administraţie

2017-09-13, 14:52:23

Scoaterea la licitaţie a operaţionalizării Sistemului de Management al Deşeurilor din Olt, aprobată şi la Caracal

Consilierii locali caracaleni au aprobat, marţi, într-o şedinţă extraordinară, un proiect de hotărâre privind avizarea documentelor necesare derulării procedurilor de licitație publică organizate în vederea atribuirii contractelor pentru operaţionalizarea Sistemului Integrat de Management al Deşeurilor din judeţul Olt, derulat de CJ Olt, în urma implementării unui proiect cu fonduri europene.

Aleşii din Caracal au aprobat avizarea Contractului de delegare prin concesiune a gestiunii activităților de colectare și transport a deșeurilor municipale și altor fluxuri de deșeuri, componente ale serviciului de salubrizare de pe raza județului Olt şi a Contractului de delegare prin concesiune a gestiunii activității de operare a centrului de management integrat al deșeurilor Bălteni și a stațiilor de transfer, precum și monitorizare a depozitelor neconforme închise din județul Olt.

Decizia luată de Consiliul Local Olt este un pas în plus făcut pentru operaţionalizarea Sistemului Integrat de Management al Deşeurilor din judeţul Olt. După ce fiecare unitate administrativ teritorială va aproba cele două contracte-tip, Consiliul Judeţean va începe procedurile de scoatere la licitaţie.

Proiectul „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Olt” este derulat de Consiliul Judeţean (CJ) Olt şi finanţat prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu, având o valoare de 31.812.843 euro (130.544.001 lei), fără TVA, din care finanţarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 23.060.887 euro (94.630.350 lei).

Depozitul ecologic de deşeuri de la Bălteni are o capacitate de 3.560.000 metri cubi. Este vorba despre prima celulă de depozitare a deşeurilor, care are o capacitate de 880.000 metri cubi şi o perioadă de funcţionare de 10 ani. Tot pe amplasamentul depozitului de la Bălteni s-a construit şi o staţie de sortare cu o capacitate totală de 29.000 tone pe an, o staţie de tratare levigat, un sistem de colectare a gazului, dar şi sistem de alimentare cu apă şi energie electrică, drumuri de acces şi alei interioare sau pavilionul administrativ.

În cadrul acestui proiect, fuseseră deja finalizate lucrările de construcţie a patru staţii de transfer în Caracal, Balş, Corabia, Scorniceşti, a 3.722 platforme de colectare a resturilor menajere şi a 1.975 platforme de colectarea a deşeurilor reciclabile, în cele 112 localităţi din judeţ. În curs de implementare se află şi lucrările de închidere a depozitelor urbane neconforme existente în localităţile Slatina, Drăgăneşti-Olt, Scorniceşti, Caracal, Corabia şi Balş.

Comentarii

Redacţia

2017-09-13 14:52:23

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro