Scăpaţi de durerile de cap cu mentă

Menta are proprietăţi sedative, dezinfectante şi poate fi folosită în problemele digestive, respiratorii, vezicii biliare sau circulaţiei periferice.

Unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale mentei este calmarea stomacului în caz de indigestii. Aromele de mentă elimină gazele, colicii şi stopează greaţa. Mai mult, tratamentele cu mentă ajută şi la prevenirea ulcerelor gastrice, stimulează fluxul biliar spre stomac, activează glandele salivare din gură, precum şi glandele care secretă enzime digestive, facilitând digestia. Se beau două căni cu ceai de mentă pe zi.


Deblochează bronhiile
- Aroma puternică a ceaiului de mentă este extrem de eficientă în tratamentul problemelor respiratorii cauzate de răceli, viroze sau de astm. În aceste afecţiuni, menta tratează tusea, ajută la deblocarea nasului, gâtului, bronhiilor şi a plămânilor. Se prepară o infuzie dintr-o linguriţă cu plantă şi o cană cu apă clocotită, apoi se îndulceşte cu miere. Se administrează câte trei căni cu ceai pe zi.


Ameliorează sindromul de intestin iritabil - În cazul sindromului intestinelor iritabile se foloseşte ceai sub formă de pliculeţe sau de pulbere. Infuzia obţinută din pulbere se prepară dintr-o linguriţă cu plantă sub formă de praf la o ceşcuţă cu apă clocotită, apoi se lasă zece minute, se strecoară şi se îndulceşte cu miere. Beţi câte două ceşti pe zi.


Inhalaţii contra migrenelor - Uleiul esenţial de mentă este un remediu rapid şi sigur pentru durerile de cap. Migrenele pot fi calmate prin fricţionarea frunţii şi a tâmplelor cu ulei de mentă amestecat cu infuzie de mentă. Se adaugă câte cinci picături de ulei la o cană cu ceai de mentă. Tot pentru durerile de cap puteţi face inhalaţii cu mentă. Fierbeţi un litru de apă, adăugaţi cinci picături de mentă, acoperiţi-vă capul cu un prosop şi inhalaţi aburii cinci minute.


Sursa: www.taifasuri.ro