SC Dezvoltare Urbană, acţiune de reamenajare a domeniului public

SC Dezvoltare Urbană Slatina, firma care administrează spaţiile verzi, locurile de joacă şi fântânile din municipiu, a demarat o acţiune de reamenajare a domeniului public.

Directorul Dezvoltare Urbană Slatina, Florin Dumitrescu, a enumerat pentru Gazeta Nouă o serie de lucrări care sunt în desfăşurare sau care urmează să înceapă. Printre acestea se numără schimbarea băncilor de pe Dealul Grădişte sau reabilitarea zonei statuii Ecaterinei Teodoriu.

„Vom schimba băncile de pe Dealul Grădişte. De asemenea, pe strada George Poboran, am desfiinţat gardul viu şi am pus gazon, pe lângă pomi. Reabilităm spaţiul verde de la statuia Ecaterinei Teodoroiu şi bordura care înconjoară scuarul, din zonă. De asemenea, reabilităm părculeţul din zona staţiei Peco, situat în aceeaşi zonă. Am pus gazon şi se lucrează la alei”, a declarat Dumitrescu.

El a ţinut să precizeze că toate lucrările sunt realizate în regie proprie, cu angajaţi ai societăţii.

„Urmează să ne apucăm şi de reabilitarea locurilor de joacă şi să reabilităm tot ceea ce înseamnă spaţiu verde în oraş, amenajările începând de la intrarea în oraş dinspre Craiova. Toate sunt lucrări pe care le facem în regie proprie, cu angajaţii societăţii”, a mai declarat Florin Dumitrescu.


SC Dezvoltare Urbană Slatina SA, firmă creată de Primăria Slatina pentru a prelua atribuţiile SC Rupiah a primit, în luna aprilie, în administrare spaţiile verzi, locurile de joacă şi fântânile din municipiu.

Contractul de concesiune a serviciului de îngrijire a spaţiilor verzi din municipiu încheiat între Primăria Slatina şi asocierea de firme Rupiah, Hiwaters şi Fraicon a încetat, la sfârşitul lunii februarie, cu acordul părţilor, înţelegerea fiind vizată şi de consilierii locali.

Contractul era din anul 2010, pe o perioadă de 30 de ani, scadenţa fiind, aşadar, în anul 2040. Anul trecut, acesta fusese renegociat la o perioadă de 10 ani. Încă de la început, în spaţiul public au apărut informaţii privind facturi umflate emise de societatea comercială către municipalitate. Reprezentanţii Primăriei Slatinei spun că, în anul 2016, valoarea medie a facturilor se ridica la aproximativ cinci miliarde lei vechi.