Social

2019-06-05, 12:34:38

Şapte persoane depistate că munceau la negru de ITM Olt

Trei firme au fost depistate, în timpul controalelor inopinate desfăşurate de inspectorii ITM Olt, cu personal fără forme legale. Este vorba despre o societate de comerţ, din localitatea Tia Mare, care avea cinci persoane fără forme legale de muncă, o societate de protecţie şi pază din Caracal, depistată cu un lucrător şi una din Slatina, tot cu o persoană, al cărei obiect de activitate este creşterea bovinelor.

Controalele periodice efectuate de inspectorii ITM Olt au scos la iveală o serie de nereguli, cea mai gravă fiind şi de această dată munca la negru. Trei societăţi de pe raza judeţului s-au ales cu amenzi usturătoare pentru această practică, sancţiunea aplicată fiind amendă de 20.000 de lei pentru fiecare persoană depistată fără forme legale de muncă.

„În luna mai, inspectorii ITM Olt au depistat şapte persoane fără forme legale, la trei societăţi. Amenzile aplicate au fost de 140.000 de lei”, a precizat purtătorul de cuvânt al ITM Olt, Bogdan Ţucă.

Alte deficienţe, care s-au soldat cu amenzi, au fost legate de neplata salariului, neacordarea concediului de odihnă, netrasmiterea în termen a contractelor de muncă şi a modificărilor acestora în Revisal şi neefectuarea controlului medical periodic.

Comentarii

Redacţia

2019-06-05 12:34:38

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...