Social

2020-05-25, 14:54:25

Şapte firme din Olt au anunţat disponibilizări colective

Dacă cele mai multe firme au apelat, în ultimele luni, la şomajul tehnic, au existat, în judeţul Olt, câteva societăţi care au anunţat disponibilizări colective. Potrivit datelor oferite de AJOFM Olt, şapte societăţi au anunţat că trimit în şomaj 685 de salariaţi, însă, până la urmă, au renunţat efectiv doar la 215 muncitori. Asta pentru că, fie au apelat la şomajul tehnic, fie şi-au găsit comenzi pentru continuarea producţiilor.

Şase societăţi din Slatina şi una din Scorniceşti, din construcţii, industrie alimentară, pază şi protecţie şi confecţii textile, au anunţat la Agenţia Judeţeană pentru ocuparea Forţei de Muncă Olt că vor disponibiliza 685 de salariaţi. Potrivit insituţiei, în cele din urmă, doar 215 persoane au fost trimise în şomaj. Cei mai mulţi au apelat la şomajul tehnic pentru a trece criza economică generată de pandemia COVID-19.

Potrivit datelor AJOFM Olt, o fabrică de confecţii din Slatina a disponibilizat tot personalul anunţat. Este vorba despre 70 de muncitori care au intrat direct în şomajul clasic, iar asta cauza lipsei comenzilor. 

Cât priveşte şomajul tehnic, peste 13.000 de muncitori din Olt, primesc în această perioadă 75% din salariu, ca măsură de sprijin dată fiind pandemia COVID-19. 


Comentarii

Redacţia

2020-05-25 14:54:25

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...