Social

2020-05-28, 10:52:46

Şantierele şi service-urile auto, în vizorul ITM Olt

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a desfășurat, în perioada 18-23 mai, o campanie de control la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor și întreținerea și repararea autovehiculelor. Vizate au fost societăţile care primesc la lucru angajatori cu contractele suspendate ca urmare a pandemiei COVID-19. Au fost aplicate amenzi usturătoare mai ales pe şantiere.

În domeniul relațiilor de muncă, în sectorul construcții, au fost efectuate opt controale, în urma cărora au fost dispuse 19 măsuri și au fost aplicate patru sanctiuni contravenționale, dintre care un avertisment pentru netransmiterea în termenul legal al elementelor contractelor individuale de muncă și trei amenzi în valoare totală de 20.600 lei, două pentru negarantarea în plată a salariului minim, iar una pentru primirea la muncă a unei persoane în perioada în care contractul individual de muncă era suspendat.

Cât priveşte sectorul întreținerea și repararea autovehiculelor, în urma controalelor, în domeniul relaţiilor de muncă, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, dintre care un avertisment pentru netransmiterea în termenul legal al elementelor contractelor individuale și o amendă în valoare de 10.000 lei pentru prestarea muncii în afara programului stabilit prin contractul individual de muncă cu timp parțial.

Inspectorii ITM Olt au depistat o serie de nereguli şi în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă a salariaţilor din cele două sectoare de activitate. 

Astfel, în domeniul construcții au fost aplicate 21 sancțiuni contravenționale, constând în avertismente pentru neefectuarea controalelor interne pe șantierele temporare, neactualizarea documentelor privind evaluarea riscurilor și instrucțiunilor proprii, neîngrădirea golurilor care comunică cu exteriorul clădirii, neefectuarea controlului medical periodic.

Cât priveşte service-urile auto, inspectorii ITM Olt au dispus, de asemenea, o serie de sancţiuni pentru neîntocmirea instrucțiunilor proprii aferente securității și sănătății în muncă pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS COV–2, neprelucrarea instrucțiunilor proprii lucrătorilor,  neacordarea echipamentului individual de protecție împotriva virusului SARS COV–2, neefectuarea controlului medical periodic, neîntocmirea planului de prevenire și protecție, neevaluarea riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională.Comentarii

Redacţia

2020-05-28 10:52:46

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...