Agricultură

2019-08-08, 14:39:41

Sămânţa certificată, la mare căutare în rândul fermierilor olteni. Producţia obţinută este ridicată

Fermierii olteni au început să pună preţ pe sămânţa de grâu certificată. Este garanţia că soiul primit este cel ales şi că sămânţa îndeplineşte un nivel bun de puritate şi germinaţie.

Specialiştii de la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă Caracal au vorbit despre avantajele pe care le au fermierii atunci când aleg să pună în pământ sămânţă de grâu certificată.

„Fermierul își asumă responsabilitatea în vederea obținerii unei culturi bune, cu rezultate de producție ridicată, doar prin folosirea unei semințe cetificate de calitate. Folosirea seminței tratate și certificate de la producatorii consacrați în domeniu este cea mai buna opțiune, garanția fiind cetificatul de calitate care îl asigură pe fermier că soiul este cu certitudine cel ales, că sămânța îndeplinește un nivel bun de puritate și germinație, precum și faptul că locația în care s-a produs sămânța a fost inspectată în câmp”, a scris inginerul Marius Bran, pe contul de socializare.

Comparativ cu anii anteriori, în această vară Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă Caracal a înregistrat vânzări record de sămânță de grâu. Toată sămânţa produsă la Caracal este certificată. Sămânţa de grâu de la Caracal este cumpărată atât de fermieri din judeţ, cât şi de agricultori din alte zone ale ţării.


Comentarii

Redacţia

2019-08-08 14:39:41

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...