Actualitate

2017-03-15, 16:28:41

S-au reluat lucrările de termoizolare a circa 20 de blocuri din Slatina

Municipalitatea a dat ordinul de reîncepere a lucrărilor de termoizolare la circa 20 de blocuri de locuit din Slatina.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Slatina, Mugurel Manea, a declarat că şi pentru restul imobilelor urmează să fie dat un ordin de reluare a lucrărilor de termoizolare.

„În această primăvară vor fi reluate lucrările de termoizolare la circa 20 de blocuri de pe raza municipiului, acolo unde acestea au fost demarate anul trecut, dar nu au fost terminate înainte de sosirea iernii. În cazul a 13 blocuri deja s-a semnat ordinul de reîncepere a lucrărilor de termoizolare. Pentru restul blocurilor urmează să fie semnat un ordin similar de reluare a lucrărilor de termoizolare în zilele ce vin”,
a afirmat Manea.

În urmă cu un an, consilierii locali slătineni au adoptat un proiect de hotărâre care vizează susţinerea din bugetul local a proiectelor de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe din municipiu, care ar fi trebuit făcute cu fonduri europene.

Este vorba de slătinenii care locuiesc în 103 blocuri din municipiu, cuprinse în nouă cereri de reabilitare termică cu fonduri europene. Aceste proiecte nu s-au mai realizat din finanţarea structurală din cauza unor serii de contestaţii ale constructorilor, dispută care a durat mai mult decât termenul limită impus de Comisia Europeană pentru decontarea cheltuielilor.

„Toate aceste blocuri sunt termoizolate cu fonduri de la bugetul local după ce, inițial, acestea fuseseră prinse pe fonduri europene, dar nu au mai prins finanțare din cauza diverselor probleme apărute între timp: nu au adunat documentația la timp, nu au înlocuit tâmplăria veche înainte de începerea lucrărilor”, a mai declarat Mugurel Manea.

Comentarii

Redacţia

2017-03-15 16:28:41

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro