Învăţământ

2019-07-31, 11:58:12

S-au afişat rezultatele la Definitivat. Un profesor din Olt a luat nota maximă

24 din cei 79 de candidaţi din judeţul Olt care au susţinut examenul de definitivare în învăţământ au luat note mai mici de cinci, picând proba scrisă.

În schimb, au fost şi cazuri de candidaţi care au luat şi note mari, un candidat pentru postul de profesor de sport de la Liceul „Ştefan Diaconescu” din Caracal luând nota 10, singura din judeţ.

Rezultatele examenului au fost afişate, miercuri.

Contestațiile se depun în intervalul 31 iulie-1 august, acestea se soluționează până pe 5 august, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 5 august.

Stagiul minim de practică obligatoriu pentru obţinerea definitivării în învăţămnânt are o durată de un an şcolar (sau ore de predare echivalente normei de un an), fiind un stagiu efectiv de predare la catedră, în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar, ca personal didactic calificat conform studiilor absolvite.

Candidaţii aflaţi pentru prima dată în situaţia efectuării stagiului de practică trebuie să știe că se pot înscrie la examen doar dacă în anul de stagiu desfăşoară activitate la catedră cu normă întreagă, în calitate de cadru didactic calificat, şi pot susţine proba scrisă dacă finalizează stagiul de practică obligatoriu în sesiunea respectivă.

Comentarii

Redacţia

2019-07-31 11:58:12

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...