Eveniment

2021-11-26, 15:13:04

S-ar putea institui carantina obligatorie inclusiv pentru vaccinați, în cazul persoanelor care vin din zone roșii

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat vineri, într-o conferință de presă la sediul Guvernului, că pe fondul apariției tulpinii africane a coronavirusului, în această seară se va discuta despre introducerea obligativității carantinării persoanelor care vin din statele încadrate ca zone roșii, chiar dacă acele persoane sunt vaccinate.

„Nu trebuie sa lasam garda jos, categoric. Mai avem trei judete in scenariul rosu. Rata de infectare la 24 de ore este in scadere dar in acelasi timp ne uitam cu ingrijorare la ce spune OMS de exemplu cu riscurile care ar putea veni dintr-o anumita zona a lumii, din Africa, cu noua tulpina. Vom vedea raportul OMS. Noi azi adoptam o Hotarare a CNSU prin care vom stabili lista tarile cu zonele verzi, galbene, rosii, si cu siguranta acolo daca OMS ne spune ca exista aceste riscuri, eu cred, dar nu s-a luat decizia, ca Romania va introduce in zona rosie automat aceste tari si ce inseamna zona rosie inseamna obligatoriu carantinarea celor care vin din acele zone, chiar daca sunt persoane vaccinate, daca vorbim de aceasta tulpina foarte agresiva. Azi vom lua hotararea in CNSU”, a spus Bode, citat de stiripesurse.ro.

Comentarii

Redacţia

2021-11-26 15:13:04

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...