Agricultură

2019-09-13, 11:26:08

S-a încheiat campania de recoltat la floarea soarelui. Producţia la hectar, două tone şi jumătate

Peste tot în judeţ, fermierii olteni au încheiat campania de recoltat la floarea soarelui. Pentru că a fost un an agricol dificil, vremea fiind capricioasă, producţia la floarea soarelui a fost în medie, la nivelul judeţului, de două tone şi jumătate.

Directorul Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, Dragoş Drăghicescu, a precizat că recoltatul la floarea soarelui s-a încheiat. Deşi spune că recolta a fost una bună, chiar peste producţia de anul trecut, Drăghicescu s-a ferit să dea cifre exacte.

„S-a încheiat recoltatul la floarea soarelui. Am avut 103.000 de hectare semănate cu floarea soarelui. Avem producţii destul de bune, comparabile cu recoltele de anul trecut. Poate chiar uşor mai bune faţă de cele de anul trecut”,
a spus Drăghicescu.

Specialişti din domeniu, din judeţ, au precizat pentru Gazeta Noua că producţia la floarea soarelui a fost în medie de 2.500 de kilograme la hectar, mulţi fermieri fiind afectaţi de arşiţă.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, anul trecut, România a ocupat primul loc din Uniunea Europeană atât la suprafaţa cultivată cu floarea soarelui, cât şi la producţia realizată.

Comentarii

Redacţia

2019-09-13 11:26:08

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...