Administraţie

2018-02-08, 14:46:15

Retransmiterea către Primăria Slatina a terenului fostei unităţi militare, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de astăzi

Guvernul României urmează să aprobe, în şedinţa de joi, retransmiterea terenului fostei unităţi militare de pe bulevardul A.I. Cuza către Primăriei Slatina.

Noua hotărâre a guvernului va fi emisă după ce primarul Slatinei Emil Moţ a reuşit să renegocieze înţelegerea cu MApN, astfel că primăria nu va mai trebui să cedeze 48 de locuinţe, urmând în schimb să reabiliteze un cămin al armatei. De asemenea, în cazul Cercului Militar, primarul a reuşit să prelungească termenul pentru reabilitarea clădirii.

Pentru ca noul contract să-şi producă efectul a trebuit ca unitatea militară să revină la minister, doar pentru ca Primăria Slatina să o primească înapoi.
Pentru prima dată, terenul fostei unităţi militare din oraş a fost preluat de municipalitate în urma unei hotărâri de guvern din 26 septembrie 2012.

Municipalitatea a finalizat studiul de fezabilitate pentru construcţia unui parc, pe mai bine de trei hectare din terenului fostei unităţi militare din Slatina. Tot acolo, municipalitatea negociază cu o firmă pentru construcţia unui mall. De asemenea, pe terenul fostei unităţi militare vor fi construite blocuri de locuinţe, dar şi o grădiniţă şi o creşă.

Comentarii

Redacţia

2018-02-08 14:46:15

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...