Sănătate

2017-03-19, 12:47:53

Reprezentanţii SJU Slatina îşi doresc bani mai mulţi pentru Radiologie şi Laborator

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina îşi doresc un contract mai generos când vine vorba de Laborator şi Radiologie. Dacă unitatea medicală va primi bani mai mulţi pe aceste segmente, vor fi evitate listele de aşteptare.

Contractul din acest an încheiat cu CAS Olt aduce puţine noutăţi. Prima noutatea ar fi că medicii vor fi nevoiţi să facă notă de fundamentare pentru fiecare tip de caz încadrat la spitalizare de zi.

Directorul medical al SJU Slatina, medicul Cătălin Pătru, a declarat că noile hârtii vor cădea tot în sarcina medicilor.

„Privind spitalizarea de zi, în contractul din acest an a fost introdusă o noutate ce ţine de documentaţie. Astfel, trebuie prezentată o fundamentare pe fiecare tip de caz de spitalizare de zi. Acest lucru înseamnă că trebuie să prezentăm printr-un formular standard ceea ce se consumă din punct de vedere material, cât şi ca resursă umană. Această fundamentare va fi făcută de către medici. Se face prezentarea unui caz standard. Este o muncă în plus pentru medici, dar trebuie să fie făcută. Chiar dacă la fundamentare se calculează o valoare peste tarif, CAS Olt va plăti cât a stabilit iniţial. La spitalizarea continuă, această procedură era făcută de foarte mult timp”,
a spus Pătru.

Medicul a precizat că şi-ar dori ca, în acest an, contractul să fie mult mai generos la Radiologie şi Laborator.

„Pe Ambulatoriu a crescut foarte puţin valoarea punctului, nesemnificativ, servicii care oricum sunt plătite foarte prost. Sperăm ca la Radiologie şi Laborator să avem un contract mai generos anul acesta, ca să punem acoperi nevoile pacienţilor pe servicii de specialitate”, a adăugat Pătru.

 

 

 

 

Comentarii

Redacţia

2017-03-19 12:47:53

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro