Actualitate

2019-04-15, 16:15:18

Relaţia agricultorilor olteni cu Fiscul, greoaie. Vlădescu: „Fermierii olteni se conformează mai greu, trebuie să folosească calculatorul, să aibă o adresă de e-mail”

Fermierii olteni, persoane fizice autorizate, trebuie să depună până la 31 iulie Declaraţia unică. Această declaraţie se depune exclusiv online, iar fermierii trecuţi de o vârstă, care nu sunt familiarizaţi cu mediul online, întâmplină mari dificultăţi. Reprezentanţii Fiscului oltean organizează săptămânal întâlniri cu fermierii la primării, prin care oferă detalii privind completarea acestei declaraţii.

Reprezentanţii Fiscului oltean oferă consiliere fermierilor olteni privind completarea Declaraţiei unice. Şeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Olt, Cornel Vlădescu, a precizat că se încearcă îmbunătăţirea relaţiei cu fermierii prin întâlniri săptămânale, ce au loc la sediul primăriilor.

„Această Declaraţie unică se depune exclusiv online. În acest sens, noi am întreprins o serie de măsuri. Am încercat ca un inspector de la noi să meargă cel puţin o dată pe săptămână la primărie şi să le explice exact cum trebuie să procedeze. Avem lista la primărie cu fermierii care trebuie să depună Declaraţia unică. Cei de la primărie îi cheamă pe fermieri, împreună încercăm să-i ajutăm să completeze Declaraţia. Am avut mai multe întâlniri până când s-a prelungit termenul de depunere. Până pe 31 iulie ei trebuie să-şi depună declaraţiile. Avem întâlniri organizate şi la sediul nostru pe tema Declaraţiei unice, modul de completare. Încercăm să îmbunătăţim relaţia cu ei”, a spus Cornel Vlădescu.

Acesta spune că fermierii se conformează mai greu, pentru că mulţi sunt bătrâni şi nu sunt familiarizaţi cu mediul online.
 
„Fermierii se conformează mai greu, sunt persoane în vârstă, trebuie să folosească calculatorul, să aibă acces la o adresă de e-mail. Dar ei trebuie să aibă un contabil, pe cineva care îi ajută. Cineva din familie, un contabil poate să depună Declaraţia unică. Să completeze sumele, parcelele, culturile”,
a adăugat Vlădescu.

Comentarii

Redacţia

2019-04-15 16:15:18

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...