Comentariul Gazetei

2020-04-06, 15:43:40

Răul vine după Paşte

Românii se întorc acasă şi nu văd cum, de Paşte, rudele nu se vor vedea între ele, măcar în grupuri de câte opt, iar în satele din România nu va merge lumea la biserică. Urmarea directă va fi că, după aceste sărbători, cazurile de coronavirus vor creşte vertiginos în ţara noastră.

Cred asta în primul rând pentru că, după această primă lună de stare de urgenţă, românii au intrat într-o letargie, iar ştirile despre COVID-19 nu-i mai mişcă la fel ca prima dată. Oamenii sunt frustraţi că trebuie să stea în case şi îşi vor asuma nişte riscuri „măcar de Paşte”. Nu-i mai mişcă ştirile cu cazurile confirmate cu noul virus sau cu decesele raportate. Deja duc în derizoriu faptul că majoritatea persoanelor decedate aveau boli asociate, aşadar „mureau oricum”. Cei mai mulţi cred că sunt nedreptăţiţi că n-au voie să iasă din casă după bunul plac, iar această acumulare îi va face să încalce regulile, până la urmă.

Dacă se va întâmpla aşa, vom avea cu adevărat o răspândire comunitară a virusului cu o repeziciune mult mai mare decât până acum.

În al doilea rând, şi Guvernul merge pe această ipoteză şi se aşteaptă ca numărul cazurilor să atingă cifra de 10-15 mii, cândva la finalul acestei luni - jumătatea lunii mai. Ar fi bine să fie doar atâtea, însă eu zic să ne aşteptăm la ce este mai rău.
 

Comentarii

Redacţia

2020-04-06 15:43:40

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...