Actualitate

2018-06-13, 10:23:09

Protecția Consumatorului a amendat comercianții de fructe și legume din Olt

Comercianții de fructe și legume din piețele slătinene au fost verificați de Protecția Consumatorului Olt. 18.000 de lei a fost amenda aplicată în urma deficiențelor depistate. Cele mai întâlnite nereguli au fost legate de neafișarea la loc vizibil a prețurilor. De asemenea, marfa era cântărită cu ajutorul unor mijloace neverificate metrologic.

Comercianții de fructe și legume au intrat în vizorul Protecției Consumatorilor Olt. 48 de agenți economici au fost supuși controlului, iar dintre aceștia 35 au fost depistați că nu respectă normele privind protecția consumatorului.

Marfă cântărită cu aparate de măsură care nu erau verificate din punct de vedere metrologic, neafișarea prețurilor la loc vizibil, lipsa afișării codului unic de înregistrare la registrul comerțului din care să rezulte obiectul de activitate al societății, precum și utilizarea unor cântare care nu indicau informații clare și vizibile pentru cumpărători.

Amenzile aplicate de Protecția Consumatorilor Olt, în urma neregulilor depistate la comercializarea fructelor și legumelor, s-au ridicat la valoarea totală de 18.000 de lei. De asemenea, au fost dictate avertismente, astfel încât operatorii economici să-și remedieze în cel mai scurt timp problemele.

Comentarii

Redacţia

2018-06-13 10:23:09

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...