Comunitate

2019-08-06, 12:07:35

Promisiunea prefectului pentru oltenii afectaţi de pesta porcină: „Fermierii din Cilieni şi Gostavăţu îşi vor primi despăgubirile în cel mai scurt timp”

Pentru limitarea răspândirii virusului pestei porcine africane, la nivelul judeţului au fost ucişi preventiv 1.069 de porci. Sute de fermieri din Cilieni şi Gostavăţu au fost afectaţi.

Prefectul judeţului, Angela Nicolae, spune că oltenii cărora le-au fost omorâţi porcii în scop preventiv îşi vor primi despăgubirile „în cel mai scurt timp”, fără a da un termen precis.

„A fost convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB) Olt, ca urmare a confirmării a cinci focare noi de pestă porcină. În total, de la începutul anului 2019, în județul Olt au fost înregistrate 32 de focare de pestă porcină africană, din care un focar stins la Şerbăneşti.    Pentru combaterea bolii au fost ucise 1.069 capete în gospodăriile populației. Până la această dată a fost despăgubit un singur proprietar, cel de la Șerbănești, focar închis pe 13 mai 2019, valoarea plății fiind de 7.370 lei. Pentru restul proprietarilor din Cilieni și Gostavățu, unde acțiunea de ucidere a porcilor s-a încheiat recent, urmează să se acorde, în cel mai scurt timp, despăgubiri. Facem un apel către populație să înregistreze porcii în baza națională de date pentru a putea beneficia de despăgubiri în cazul apariției bolii”,
se arată într-un comunicat semnat de prefectul Angela Nicolae.

În paralele cu uciderea preventivă, specialiştii DSVSA Olt întocmesc şi dosarele fermierilor pentru stabilirea cuantumului despăgubirilor. Fiecare animal ucis este şi evaluat, suma ce urmează a fi primită fiind proporţională cu greutatea porcului.

Comentarii

Redacţia

2019-08-06 12:07:35

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...