Administraţie

2019-11-27, 14:51:44

Proiectul supralărgirii străzii Drăgănești, în linie dreaptă

Strada Drăgăneşti din Slatina va fi lărgită de municipalitate la 14 metri, astfel încât să se poată circulă pe două benzi pe fiecare sens de mers.

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a explicat ce paşi birocratici mai sunt de făcut până la startul lucrării de execuţie.

„Pentru investiția aceasta, valoarea totală este de aproape 9 milioane lei, vizând zona de la sensul giratoriu către Milcov, până la ieșirea din municipiu, direcția comuna Brebeni. Durata de implementare a proiectului este de 9 luni, din care o lună pentru proiectare. Până acum, s-a transmis ordinul de începere pentru proiectare, perioadă în care se va depune și documentația către furnizorii de utilități, pentru obținerea avizelor necesare autorizației de construire. Destinația obiectivului este de lățire a părții carosabile, până la 14 metri, astfel încât să rezulte o stradă de patru benzi, respectiv de două benzi pe sens”, a explicat edilul.

Lucrările prevăzute la acest proiect sunt: spargere mixtură asfaltică – parte carosabilă existentă; săpătură mecanică, atât pentru porțiunea de supralărgire, cât și pentru porțiunea de drum existent; realizare fundație, atât pentru porțiunea existentă, cât și pentru zona de supralărgire, care constă în așternerea unii strat de balast de 60 cm grosime și un strat de balast stabilizat de 20 cm grosime; așternere straturi sistem rutier.

Totodată, va fi continuat trotuarul existent pe partea dreaptă a străzii din direcția de mers Slatina – Brebeni, până la accesul pentru tiruri la TMK. Trotuarul va fi încadrat cu borduri de beton prefabricat, borduri prefabricate, borduri mari, respectiv borduri mici.

De asemenea, pentru colectarea apelor pluviale din zonă, se vor realiza, de o parte și de cealaltă a străzii, rigole betonate, acoperite cu placate carosabile din beton.

Comentarii

Redacţia

2019-11-27 14:51:44

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...