Naţional

2019-09-15, 13:15:22

Proiect în procedură de urgenţă: Scoaterea terenurilor din circuitul agricol, pe care există construcţii, prelungită la 5 ani

Mai mulţi deputaţi PSD, ALDE şi PMP au depus, în procedură de urgenţă, la Senat un proiect de lege care extinde de la doi la cinci ani perioada de scoatere din circuitul agricol a terenurilor extravilane pe care au fost ridicate construcţii înainte de 25 iulie 2017.

 Proiectul de lege are în vedere completarea Legii 186/2017 care a modificat Legea fondului funciar.

Articolul II, alineatul (1) al Legii 186/2017 prevede: „Pentru terenurile agricole situate în extravilanul unităţilor administrativ-teritoriale, pe care sunt amplasate construcţii de orice fel edificate înainte de intrarea în vigoare a prezentei legi (25 iulie 2017 - n.r.), fără aprobarea de scoatere din circuitul agricol a acestor terenuri, se poate solicita scoaterea din circuitul agricol cu achitarea prin multiplicarea de trei ori a tarifului prevăzut în anexa nr. 1”.

Iniţiatorii au constatat că perioada de doi ani în care terenurile respective puteau fi scoase din încadrarea de teren agricol a expirat şi propun extinderea cu cinci ani a termenului, pentru a rezolva toate cazurile existente în cadrul localităţilor.

Propunerea legislativă, aflată în procedură de urgenţă, a fost iniţiată de şase deputaţi PSD, ALDE şi PMP.

Proiectul de lege a fost înregistrat la Senat, prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaţilor.

sursa: mediafax.ro

Comentarii

Redacţia

2019-09-15 13:15:22

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...