Învăţământ

2013-10-14, 17:53:14

Proiect Comenius pentru protecţia mediului, la Şcoala „Eugen Ionescu”

12 profesori din cinci ţări europene sunt prezenţi, în această săptămână, la Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu”, în cadrul Proiectului multilateral Comenius „Reagir pour l’avenir-Reacţionaţi pentru viitor”.

Temele principale ale proiectului vizează schimbările climatice şi cum influenţează ele fauna, flora, sănătatea oamenilor, cum se comportă oamenii faţă de mediu, ce efecte au activităţile economice asupra mediului. În proiect sunt angrenate unităţi de învăţământ din şase ţări: România - ţara coordonatoare şi Franţa, Italia, Spania, Germania şi Polonia.

 

„Suntem în săptămâna primei reuniuni, 14-18 octombrie. Ideea a fost să-i chemăm întâi la noi pentru a ne organiza, fiind o uniune organizatorică. Din acest motiv sunt prezenţi numai profesori. Vor exista vizite în teritoriu pentru cunoaşterea judeţului Olt şi pentru a afla care sunt problemele de mediu de aici. Vom avea foarte multe întâlniri cu reprezentanţi ai diverselor instituţii, cum ar fi Garda de Mediu, Agenţia pentru Protecţia Mediului. Vom merge şi la staţia meteo şi la cea de tratare a apei”, a declarat Emilia Andrei, coordonator din partea română.


Cei 12 profesori au vizitat, luni, Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu”. Următoarea întâlnire în cadrul proiectului se va desfăşura în luna februarie 2014, în Spania.

 

„Avem 12 profesori. Fiecare delegaţie este formată din doi profesori, mai puţin cea italiană care are patru profesori, dintre care şi un director adjunct de unitate de învăţământ. Următoarea reuniune va fi în Spania, în februarie. Apoi, mergem în Franţa, în februarie şi în Germania, în luna aprilie. În următorul an şcolar, vom fi în octombrie, în Italia, în februarie, în Franţa, iar în martie 2015, în Polonia. Ultima reuniune va fi din nou la noi”, a mai spus Emilia Andrei.

Comentarii

Redacţia

2013-10-14 17:53:14

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...