Sănătate

2020-01-20, 11:44:52

Primul caz de gripă, în judeţ. Femeia, internată pe Secţia de Boli Infecţioase

O femeie din Slatina a fost diagnosticată cu gripă tip AH3, fiind primul caz confirmat din acest sezon rece. Pacienta a primit îngrijiri medicale de specialitate pe Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

Medicii de la Spitalul Slatina mai au şi alte suspiciuni, iar mai multe probe au fost trimise, săptămâna trecută, către Institutul Cantacuzino Bucureşti.

„Avem primul caz de gripă din acest sezon, este vorba de o femeie, care a fost diagnosticată cu tipul AH3. Mai avem câteva suspiciuni şi aşteptăm rezultatul de la Institutul Bucureşti. În acest an, am făcut cam 10-15 teste rapide pe săptămână”,
a spus epidemiologul de la Spitalul Slatina, Cătălin Pătru.

Potrivit ultimelor date transmise de DSP Olt, femeie are 53 de ani, nu este vaccinată antigripal şi avea condiții medicale pre-existente. Evoluţia este favorabilă.
 

Comentarii

Redacţia

2020-01-20 11:44:52

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...