Actualitate

2018-12-07, 12:59:04

Primii 25 de săteni din Rusăneşti ce au fost afectaţi de pesta porcină africană îşi primesc despăgubirile

DSVSA Olt a efectuat astăzi, 7 decembrie, primele plăţi pentru despăgubirea proprietarilor din Rusăneşti afectaţi de pesta porcină africană.

Primii 25 de localnici din Rusăneşti îşi vor primi despăgubirile, după ce echipe de medici din cadrul DSVSA Olt au omorât sute de porci din localitatea olteană, de teamă ca virusul să nu se extindă. Înainte de a fi ucişi, porcii au fost evaluaţi şi măsuraţi, pentru a se şti exact cuantumul despăgubirilor.

Din 23 noiembrie şi până pe 3 decembrie, au fost omorâţi 590 de porci la Rusăneşti, excepţie făcând lotul de 29 de porci ucişi la Cilieni după confirmarea focarului.

Reprezentanţii DSVSA Olt au precizat că toţi proprietarii de exploataţii de porcine în care s-au dispus măsuri zoosanitare de combatere a pestei porcine africane vor fi despăgubiţi.


Comentarii

Redacţia

2018-12-07 12:59:04

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...