Primăria Slatina premiază şapte doctori de excepţie de la Spitalul Slatina. Aceştia au efectuat intervenţii în premieră

Municipalitatea apreciază diversificarea serviciilor medicale şi, în special, medicii care s-au încumetat să abordeze intervenţii chirurgicale în premieră la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Astfel, în cadrul ediţiei a II-a a „Galei Laureaţilor”, şapte doctori de la spitalul slătinean vor primi diplome de merit din partea Primăriei Slatina ca semn de apreciere a iniţiativelor lor.

Pentru că sunt în slujba comunităţii şi au abordat la nivelul Spitalului Judeţean intervenţii ce păreau a fi incredibil de realizat la Slatina în urmă cu câţiva ani, şapte medici slătineni vor primi diplome de merit în cadrul „Galei Laureaţilor”, organizată de Primăria Slatina, în perioada 20-24 ianuarie.

Astfel, administraţia locală a apreciat intervenţia chirurgicală efectuată în premieră în istoria Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Ortopezii Cătălin Duican şi Daniel Călin de la Spitalul Slatina, coordonaţi de experimentatul doctor Ciprian Văjeu, care lucrează la un spital din Franţa, au făcut, în toamna anului trecut, o operaţie de hernie de disc lombară, prima în istoria unităţii medicale.

Şi echipa medicală, din care au făcut parte specialiştii de la Compartimentul de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială, precum George Craioveanu, Ela Rusoiu şi Mădălin Săndulescu, chirurgul plastician Andrei Ştefănescu şi anestezistul Alina Chiriac,  va primi diplome de merit, medicii efectuând o intervenţie chirurgicală maraton de zece ore. Medicii de la SJU Slatina au reuşit reconstrucţia facială, după ce pacienta fusese diagnosticată cu o formaţiune tumorală la nivelul mandibulei. 

Diversificarea serviciilor medicale de la nivelul SJU Slatina a fost posibilă prin cooptarea de noi specialişti. Graţie şi investiţiilor ce au fost făcute în ultimii ani la nivelul spitalului slătinean de către Consiliul Judeţean Olt, medicii au putut aborda intervenţii chirurgicale noi, iar pacienţii nu au mai fost nevoiţi să ajungă în centre universitare pentru rezolvarea problemelor medicale.

Autorităţile locale nu au lăsat să treacă neobservate acţiunile medicilor şi îi premiază în cadrul festivităţilor organizate cu ocazia împlinirii a 650 de ani de la prima atestare documentară a Slatinei.